Let's study!

Let's study!

3 szuper tipp, hogy hatékonyan tanulj meg új szavakat

2017. április 17. - Gönczi Orsi

A szótanulás nehézségeivel már a nyelvtanulás legelején szembesül a nyelvtanuló és minél jobb eredményt szeretne elérni, annál inkább fejlesztenie kell a "szótanuló készségét".

Íme 3 tipp, amely segíthet:

1. Ne találomra választott szavakat tanulj, hanem olvass amennyit csak lehet az adott idegen nyelven! Szerezz be újságokat, magazinokat, különböző olvasmányokat olyan témákban amelyek érdekelnek téged. Olvasgasd ezeket amikor csak teheted és keresd ki az általad nem ismert szavak jelentését, akár írd is fölé. Érdemes sajátot venned ezekből, így kedvedre írhatsz bele ahová csak jól esik. Például ha a divat érdekel, ezer forint körül van egy külföldi Glamour magazin, nem nagy befektetés és akár hónapokig is tarthat mire minden cikket átnézel alaposan.

2. A szótanulásra is igaz, hogy a kevesebb több. Inkább tíz szót tudj helyesen használni, mint százat úgy, hogy nem láttál velük még egy példamondatot sem vagy nem emlékszel rájuk rendesen.

Ha profi angol példamondatokat szeretnél, 2 oldalt is tudok ajánlani:

http://idioms.thefreedictionary.com/

http://www.macmillandictionary.com/

Miután láttál jó példákat, jó ötlet, ha te magad is megfogalmazol legalább két mondatot, amelyben szerepel az új szó.

 

3. Kérd magad számon!

Szódolgozatot írsz másnap? Tudod előre, hogy fog kinézni? Készítsd el magadnak előre! Mikor úgy érzed, már tudod, írd ki a szavak magyar megfelelőjét egy lapra, csukd be a füzeted és írd mellé az idegennyelvű megfelelőjét! Felelni fogsz másnap? Kérj meg valakit, hogy kérdezzen ki addig, amíg nem tudod hibátlanul.

Egyedül tanulsz?

Vezess egy füzetet, amelybe magadnak készítesz szódolgozatokat és pontozd magadnak! Így tudod követni a haladásodat és motiváltabb is lehetsz.

 

Sikeres szótanulást kívánok!

Orsi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://letsstudy.blog.hu/api/trackback/id/tr7012431845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása